Baroness

+ Bombus

Datum har passerat

Efter en hemsk trafikolycka sommaren 2012 är sludge och stoner metal-bandet Baroness nu äntligen tillbaks. Den 18 december släpptes det nya albumet ”Purple” och den 27 mars kommer bandet till Malmö och KB!

Sludge och stoner metal-bandet från den amerikanska södern har sedan starten 2003 klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. Efter tre hyllade fullängdare och slutsålda konserter världen över så är bandet nu mer aktuella än någonsin, med nya albumet ”Purple”. Albumet som redan har producerat två hyllade singlar i form av ”Chlorine & Wine” och ”Shock Me”.

Men det var nära att det inte blev något album eller att det ens skulle finnas ett Baroness att prata om idag. Den 15 augusti 2012 färdades bandet i sin turnébuss nära Bath i England, i extremt oväder, då bussen åkte av en viadukt och föll 9 meter mot vägen under och kraschade. Det som kunde ha slutat på värsta tänkbara sätt slutade dock ”endast” med brutna ben och trauma för bandmedlemmarna.

Efter en tid av rehabilitering var bandet dock oerhört sugna på att komma tillbaks igen: att spela in och turnera. Allen Blickle på trummor ersattes av Sebastian Thomson, medan Matt Maggioni på bas ersattes av Nick Jost. Frontmannen John Baizley har varit kvar sedan starten och med det nya albumet ”Purple” var det mycket han ville förmedla: ”I wanted to celebrate my misery through my creativity and face it head on. The lyrics on Purple are about the different paths that formed in the fallout of the crash, from very direct stories about difficult moments of suffering to the love I feel for people who were there for me.”

Bandets olycka och naturliga frånvaro efter det till trots, så har fansen alltid funnits kvar. Det är för fansen man nu släpper sitt nya album och beger sig ut på turné. Vi längtar till 27 mars när de besöker Malmö!

+++

Support: Bombus
Historien om Bombus startade 2008 i Göteborg med några vänner som delade samma besatthet för hård musik. Tillsammans började de spela sin egen unika stil av metal utan skitsnack och hårdrock serverad med en skiva punk. De skapar ett grymt och modernt sound som samtidigt har en distinkt touch av gårdagens hjältar såsom Entombed, Motörhead och Metallica för att nämna några. Kom i tid, så du inte missar dem!