Atlas Losing Grip

+ Wasted Shells, Pharoes

Datum har passerat

Efter att ha spelat hundratals internationella spelningar är Atlas Losing Grip nu tillbaka på svensk mark för att fira sitt 10-års jubileum som band med pompa och ståt. I höst beger sig bandet ut på turné i Norden och den 28 oktober är det dags för en spelning på hemmaplan i Malmö!

I januari släppte bandet sin hyllade tredje skiva ”Currents”. Den 66 minuter och 6 sekunder långa orgien i hårdrocks-infuserad, energisk punkrock fick högsta betyget, fem plus av Aftonbladets Mattias Kling, medan Close-Up Magazine önskade bandet ett välförtjänt världsherravälde.

Är det punk? Är det metal? Är det båda? Bandet svänger mellan genrerna med enkelhet och entusiaster från båda världar kommer bli knockade när de ser bandets energirika liveshow. Missa inte när ett av senare års starkaste svenska punkband intar KB i slutet av oktober!

+++

Wasted Shells från Malmö har genom sina två fullängdsalbum ”The Debt” (2011) och ”The Collector” (2013) skapat ett eget unikt postmetalliskt sound med sin blandning av melankoli och thrash metal. Bandet har av media hyllats för sin variation och nyskapande och har fått toppbetyg i b.l.a Sweden Rock Magazine, Close-Up Magazine, och Hard Rock Magazine.

Wasted Shells spelade i somras på Sweden Rock Festival och uppmärksammades i SVT av nöjesjournalisten Per Sinding-Larsen som beskrev Wasted Shells som ”Sydsveriges nya stora band”. Bandet är just nu aktuella med sin nya EP; ”Dark Matter”.

+++

Pharoes spelar tung och storslagen alternativ rock med inslag av grunge, shoegaze och post-metal. Debutplattan ”Circle Of Seasons” släpptes 2012. I slutet av detta året, nästan fyra år senare, släpps uppföljaren ”Into The Infinite”.

OBS! Förköpsmöjligheten togs bort den 23/10. Nytt pris 90 kr. Ni som redan köpt biljett erhåller 110 kr i entrén mot uppvisande av er giltiga biljett.