Veronica Maggio och Timbuktu & Damn!

Datum har passerat

Den 15 juli spelar två av Sveriges största stjärnor i den vackra slottsparken Sofiero i Helsingborg. De hyllade live-artisterna Veronica Maggio och Timbuktu kommer ge varsin konsert under kvällen och bjuda på några av de senaste årens största svenska hits från sina imponerande låtkataloger.

Veronica Maggio är en av landets populäraste artister. I höstas släpptes hennes hyllade album ”Handen i fickan fast jag bryr mig”, som fortfarande är ett av de mest spelade albumen på Spotify med sammanlagt över 30 miljoner spelningar. Hon fick ytterligare kvitton på skivans betydelse för musikåret 2013 när hon belönades med utmärkelserna Årets pop på Grammis-galan och Årets artist på P3 Guld. Under januari och februari 2014 var Veronica Maggio ute på en hyllad och utsåld Norden-turné och i sommar ställer hon sig på scenen igen.

– Vår förra spelning på Sofiero kändes helt magisk. Jag hade feber och halsfluss men publiken var så peppad att jag körde tills jag nästan inte kunde prata. Den här gången är det ju både jag och Timbuktu som spelar så jag hoppas på en grym kväll, säger Veronica Maggio.

Timbuktu är en av Sveriges största hiphop-artister och har släppt åtta soloalbum och belönats med sju Grammis och fyra P3 Guld. I början av året släppte han den uppmärksammade singeln ”Spring” som spelas frekvent på P3 och i april kom den politiska andrasingeln ”Den svenska skammen”. På spelningen i Helsingborg har han sällskap av det hyllade funkbandet Damn!

– Det är alltid mäktigt att stå på Sofieros scen i en av Sveriges vackraste musikmiljöer. Jag ser dessutom fram emot att bjuda på en massa nya låtar, säger Jason ”Timbuktu” Diakité.

——————————————————-

PRAKTISK INFORMATION: (obs kan ändras)
Filt och picknick är välkommet att ta med. Försäljning av mat, dryck (öl, vin kaffe, läsk) finns på området. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

——————————————————-

Åldersgräns 13 år

Barn under 7 år har fri entré i förälders sällskap till konserter på Sofiero Slott. Barn över 7 år köper biljett.
På grund av ljudvolymen följer arrangören följer Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.

Barn under 13 år får inte vistas för nära scenen.
Generellt går gränsen vid mixplats, vad som gäller för respektive konsert anges på skyltar i entrén och inne på konsertområdet.

Barnvagn är inte tillåtet! Detta också på grund av säkerhetsskäl.

——————————————————-

Veronica Maggios och Timbuktu & Damn!s konsert på Sofiero i Helsingborg den 15 juli är en samproduktion mellan Blixten & Co, United Stage, KB och The Tivoli.