Truckfighters

+ The Graviators, Långfinger | DJ: Rockadelika

Datum har passerat

Truckfighters har etablerat sig som härförare i genren fuzzrock. När bandet bildades i Örebro 2001 trodde man antagligen inte att man ett antal år senare skulle ha genomfört runt 500 spelningar i Europa. Ett intensivt turnerande har gett bandet en allt större publik och bland annat har Josh Homme (Queens Of The Stone Age, Kyuss) kallat bandet ”det bästa band som någonsin existerat”. Med senaste plattan ”Universe” i bagaget ger sig bandet återigen ut på vägarna för att frälsa redan övertygade fans samt ett gott gäng nya. Den 14 mars utlovar Ozo, Dango och Enzo desertrock och stoner för hela slanten när Truckfighters gör stopp på KB i Malmö!

+++

The Graviators kombinerar hårdrock från 70-talet med en bra dos Doom Metal och Stoner Rock för att skapa sitt tungt analogt sound. Efter deras hyllade platta “Evil Deeds” och split 7” med deras bolagsvänner på Napalm Records, Monkey 3, återvände The Graviators i år med med plattan ”Motherload” – ett imponerande Doom/Stoner Metal album fyllt med höjdpunkter som kommer att lyfta The Graviators från de små till de stora scenerna. Nyss hemkomna från att agera support till Entombed A.D. i Europa, gör bandet sig redo att inta scenen på KB tillsammans med Truckfighters.

+++

Långfinger; Handens längsta finger, världens mest internationella gest och tillika Göteborgs mest högljudda rocktrio! Med inspiration från grupper som Mountain, Grand Funk Railroad, The Who och Captain Beyond spelar Långfinger kraftfull, tung, boogierock med influenser av stoner som kan spåras tillbaka till 70-talets glansdagar.

Med två fullängdare, en EP och femhundratusen svängiga riff i bagaget tar Långfinger varje publik med storm likt den store Kung Bores allsmäktiga vrede! I Februari släpptes senaste singeln ”Mangas Coloradas” i väntan på bandets tredje fullängdare. Missa inte när de intar scenen på KB!