Say Lou Lou

+ Gundelach

Datum har passerat

Fri entré första timmen mellan kl 20-21, därefter 90 kr. Dörrarna öppnar kl 20 och första band går på scen ca kl 21.

Snart är väntan över, både för Say Lou Lous fans och Stockolmsduon själva. För även om bara två och ett halvt år har gått sedan de Södermalmsbaserade svenskaustraliska tvillingsystrarna Elektra och Miranda Kilbey slog ner som en gåtfull electropopmeteorit i musikbloggosfären, har vägen varit lång till albumet. Men 25 februari släpps äntligen ”Lucid Dreaming” och i mars åker de på stor Skandinavienturné med stopp på KB i Malmö den 21/3. Dessförinnan hinner de även med att uppträda på P3 Guld-galan.

En kreativ startsträcka hade systrarna dock, på fler än ett sätt. 2012 spelade de in ”Maybe You” och ett antal andra låtar. Det skedde ”i hemlighet”, mest på grund av deras musikerföräldrar; Steve Kilbey från australiska psych rock-ikonerna The Church, och Karin Jansson från 80-talsfeministpunkarna Pink Champagne. Elektra och Miranda ville skaka av sig förväntningarna på att följa samma bana, och självständigt bygga sitt artistskap. ”Pappa visste inte ens om att vi hade bildat Say Lou Lou förrän han såg det på en blogg”, berättar Miranda. Men idag är duon väldigt långt ifrån hemlig.

”Maybe You” och de nästföljande singlarna ”Julian”, ”Better in the Dark”, ”Everything We Touch” och nu senast ”Games for Girls” ihop med Lindstrøm (som alla är släppta på duons eget minibolag à Deux), har fått superlativen att flöda från både gammelmedia som NME och Billboard till webbgiganter som Pitchfork och Hypemachine. Och av BBC blev de som enda svenska akt listade till prestigefulla Sound of 2014. Detta parallellt med ett intensivt turnerande ute i Europa och i Skandinavien.

”Det tog ett år för oss att bli helt bekväma på scenen, men nu föredrar vi nästan det framför studion”, säger Elektra. ”Vi har en längtan efter att spela live, vilket även har påverkat soundet på flera låtar ”.

I mars ser vi dem live på KB och med sig har de ett helt bagage med nya låtar. In och rödmarkera datumen i kalendern!

OBS! Förköpsmöjligheten togs bort och priset sänktes den 19/3. Ni som redan köpt biljett erhåller 200 kr i entrén mot uppvisande av er giltiga biljett om ni kommer till KB mellan 20:00-21:00 eller 110 kr om ni kommer till KB efter 21:00.