Satyricon

+ Oslo Faenskap, Vredehammer

Datum har passerat

I vår drar norska Satyricon ut på turnén The Dawn of a New Age med sitt unika black metal-sound. Två stopp finns inplanerade i Sverige. Varav ett är på KB i Malmö den 25 april.

I samband med det hyllade självbetitlade albumet från 2013 gjorde Satyricon en magisk konsert med norska nationaloperan. Spelningen släpps på skiva och dvd i mars under namnet ”Satyricon – Live at the Opera”. För att fira releasen, och hylla sina fans, ger sig bandet ut på en omfattande europaturné under våren. Det kommer att bli extraordinära framträdanden med material som aldrig tidigare spelats live.

Med debuten ”Dark Medieval Times” placerade sig Satyricon på kartan och kom tillsammans med bland andra Darkthrone, Mayhem och Emperor att utgöra grunden för den andra vågen av black metal. Genom åren har Satyricon utvecklats och kommit att bli ett av nordens viktigaste bidrag till genren. Även om det mest obskyra stoppats undan återfinns fortfarande den karga och mörka inramningen.

Satyricon har prisats för sina liveframträdanden. Och sina gig genomför bandet sjukt tight i samspel med sitt demoniska sound. Det kommer garanterat att bli en tung och minnesvärd kväll på KB. Missa inte!

Cirka tider för kvällen:
Dörrar: 19.00
Oslo Faenskap: 19.45
Vredehammer: 20.30
Satyricon: 21.30