Saint Vitus

+ Orange Goblin

Datum har passerat

Nu är det klart att de amerikanska doomlegendarerna återvänder till Sverige med sin ”35th Anniversary Tour”! Den 11 november ställer sig stenhårda Saint Vitus på Sticky Fingers scen i Göteborg. Som bonus kan vi meddela att de även har med sig Orange Goblin som gäst!

Inspirerade av bland andra Black Sabbath startades Saint Vitus 1978 i Los Angeles. Åtta studioalbum senare har bandet med sitt melankoliska och ödsliga sound varit ett av de mest stilbildande inom doomgenren.

2012 släppte Saint Vitus den extremt efterlängtade skivan ”Lillie: F-65” efter 17 års tystnad. Ett album som fick ett mycket gott mottagande från såväl kritiker som fans och Pitchfork som delade ut en åtta av tio i betyg beskrev till exempel spåret ”Blessed Night” som ”a pitch-perfect example of Sabbathian doom”.

Även om musiken präglas av förtvivlad dysterhet står Saint Vitus för excentriska och explosionsartade liveframträdanden. Ta med dig släkt, vänner och annat löst folk till Sticky Fingers i november och utbilda er i hur klassisk doom ska framföras live, detta direkt från det mörkrets helgon i Saint Vitus.