Patrick Wolf

Datum har passerat

I februari förra året besökte Patrick Wolf Hagakyrkan för en akustiskt spelning. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen och utanför stod folk som inte hunnit köpa biljett i tid. Den som kom in lämnade knappast besviken. Vi är väldigt glada över att meddela att Patrick kommer tillbaka till Göteborg för en solospelning på Nefertiti den 1 september!

”Ingen gör maximalism som Patrick Wolf” skriver man på Pitchfork. Patrick Wolf är lika melankolisk som sprudlande glad. Han är säregen, helylle, radikal och medhårs på en och samma gång. En bombastisk och avskalad artist med nerv som gärna blottar sin själ för allmän beskådan. Inför varje skivsläpp väljs en ny skepnad, från barock till polerad – han är allt hela tiden men belyser det som passar bäst just för tillfället.

När albumet ”Lycanthropy” kom 2003 vände det uppochner på allt. Verkligen allt. Nu, elva år senare är Patrick Wolf mer brännande het än någonsin. Det har hunnit bli sex studioalbum under de här åren och anhängarskaran är bland de trognare. De kallas för The Wolfpack och följer det brittiska geniet vart han än styr stegen i världen.

Just nu skriver Patrick på platta nummer sju. När den är färdig och släpps är fortfaranade oklart. Till dess får vi fortsätta att njuta av senaste skivan ”Sundark and Riverlight”, det tioårsjubilerande dubbelalbumet med nyinspelade versioner av Wolfs bästa alster till dags dato. Ena skivan är mer lättsam, den andra är raka motsatsen.

Missa inte Patrick Wolf på Nefertiti den 1 september! Säkra din biljett omgående då åtgången lär bli strykande.