Miriam Bryant

+ Steget

Datum har passerat

Miriam Bryant har på kort tid gått från att vara en av Sveriges mest lovande artister till att infria de högt ställda förväntningarna, och mer därtill.

Med en naturlig talang för låtskriveri och en sångröst och närvaro som lämnar få oberörda har Miriam tagit en välförtjänt plats i popvärldens finrum. Singeln ”Push Play” från debutalbumet ”Raised In Rain” (2013) sålde dubbel platina i Sverige och blev en av P3:s överlägset mest spelade låtar 2013, vilket även gav henne en nominering till P3 Guld som årets nykomling.

Nu är Miriam Bryant nyss hemkommen från en riktig succévår i USA där hon bl.a. medverkat i flera hyllade showcases i Los Angeles samt framträtt i Jimmy Kimmel Show och på MTV Movie Awards tillsammans med Ellie Goulding, Zedd och Matthew Koma. Samarbetet med den hypade houseproducenten Zedd resulterade i hitsingeln ”Find You” Feat. Matthew Koma som även är ledmotiv till filmen ”Divergent” och som Miriam släppte en egen version av.

I somras gjorde Miriam Bryant en bejublad festivalturné samt var en av de utvalda gästartisterna till endagsfestivalen #KENTFEST på Gärdet. I höst släpper hon EP:n ”I Am Dragon” samt åker på turné med start den 3 oktober. Turnén avslutas på hemmaplan i Göteborg den 8 november. Trädgår’n är skådeplatsen och biljetter släpps via Eventim den 24 september.

+++

Det har gått fyra år sedan debutskivan ”förändrar allting” kom ut. Och det verkar som att Steget genomgått en livskris och vi får följa med på resan tillbaka. Nya skivan handlar om snedsteg, felsteg och förlust. Men framförallt om att göra upp. Med uppväxtåren, vänner som svikit, kärleken och med sig själv. Det är innerligt, smärtsamt och ärligt.

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut. Varenda textrad, oavsett om det handlar om bakfylleångest eller om en kärleksförklaring till den där vännen som alltid ställer upp, så är det så kompromisslöst. Som känslor är. Och de ackompanjeras av en tung produktion som förstärker det hudlösa och sårbara i att inte vara någon annan än precis den du är.

Matildas röst och Nils piano bäddar in ångesten och gör den vacker. Men hoppet finns där. Som solen genom neddragna persienner i juli letar det sig fram genom raderna. Stiger upp mellan pianoslingor och stråkar och lovar, att bara du vågar så kommer det att ordna sig. Till slut.

Åldersgräns: 13 år på balkong, 18 år på golvet.