Lorentz

+ Kvällens DJ: Elin Beckman

Datum har passerat

”Turn up så att det syns i himlen”, säger Lorentz på ett backstageområde på Way Out West inför spelningen som kom att bli ett av 00-talets mäktigaste liveupplevelser.

”Lorentz leker i en egen liga” hävdade en hyllande kritikerkår och utsåg snabbt solodebuten ”Kärlekslåtar” till Årets album när den släpptes i somras. Efter den unisona hyllningskören gjordes ett fåtal euforiska festivalspelningar och en utsåld höstturné där han bland annat fick Berns att koka och Aftonbladet skrev “Lorentz fyller luften med så mycket magi”. Nu ger han sig ut på en vårturné där ännu fler kommer ha chansen att se “Kärlekslåtar” framföras på en scen.

Nomineringen till Musikförläggarnas pris i kategorin Årets textförfattare, samt “Årets Artist” och “Hip hop / Soul” i P3 Guld lär således inte bli de enda galorna som sammanfattar musikåret.

Lorentz har redan hunnit med att vinna Grammis och sälja platina som ena halvan av duon Lorentz & Sakarias, tillsammans med sin bror Martin Sakarias. Efter två hyllade och storsäljande skivor, debuten ”Vi mot världen” 2009 och uppföljaren ”Himlen är som mörkast när stjärnor lyser starkast” 2012, valde Lorentz – ett av svensk hip-hops största namn – att gå solo.

Den 17 april besöker Lorentz Malmö och KB. Ett typiskt utmärkt läge att leva life.