Levellers

+ Martin Prahl’s Skelter Wheel, She Makes War

Datum har passerat

I september släpper Levellers ett Greatest Hits-album via sitt eget skivbolag, On The Fiddle Recordings. I samband med detta åker bandet ut på en Greatest Hits-turné och kommer till KB i Malmö den 7 november för en urgrym kväll av gamla klassiker samt en del låtar som inte spelats live på flera år!

I början av 90-talet slog Levellers igenom stort med en imponerande arsenal av Top 20-hits som ”Just the One”, ”15 Years”, ”This Garden” och ”What A Beautiful Day”. Den kommande Greatest Hits-plattan innehåller samtliga bandets hitsinglar och videor, tillsammans med några nyinspelade samarbeten med bl.a. Frank Turner, Billy Bragg och Bellowhead.

+++

Martin Prahls tidlösa och själfulla rockmusik har blivit rosad av såväl fans som kritiker vilket lett till att Prahl och bandet bl.a. spelat på Sweden Rock Festival och Beautiful Days (UK) samt turnerat med Levellers (2012). Danska Politiken har utnämnt honom till Sveriges kommande stjärna och musiktidningen Sonic avslutade sin senaste recension med orden ”en uppriktighet och självkänsla som är remarkabel”. Till hösten släpps en ny platta och i samband med detta ger sig Martin Prahl’s Skelter Wheel ut på en miniturné med Levellers.