First Aid Kit

+ Jo Rose

Datum har passerat

First Aid Kits karriär är en framgångssaga få förunnat, från Myspace-demos och en YouTube-cover till utsålda turnéer världen över och hyllningar från alla håll. I februari nästa år ger sig Klara och Johanna Söderberg ut på Sverigeturné med stopp på Baltiska Hallen i Malmö den 21 februari.

First Aid Kit tog sin första steg 2007 när systrarna som tonåringar började ladda upp sin musik på Myspace, och ”Tangerine” plockades snabbt upp av svensk radio och duon signades till The Knifes Rabid Records. Med en cover av Fleet Foxes ”Tiger Mountain Peasant Song” året därpå blev bandet en succé även internationellt och sedan dess har det bara rullat på, och i dag kan de räkna artister som Patti Smith, Jack White och Conor Oberst från Bright Eyes som fans.

First Aid Kit släppte sin debut-EP ”Drunken Trees” 2008 och följde upp den med debutalbumet ”The Big Black & The Blue” 2010. Sedan dess har de släppt ytterligare två album; succén ”The Lion’s Roar” 2012 och deras senaste album ”Stay Gold” i våras, som möttes av hyllningar från en enad kritikerkår både på hemmaplan och internationellt. Med sin vackra och starka country-folk har First Aid Kit lyckats skapa fullständigt tidlös musik, lika hemma i sextio- och sjuttiotalets country som i dagens indievärld – med ett unikt sound och en egen röst, ledd av systrarnas otroliga harmonier.

Efter att ha tillbringat sommaren på Europas festivalscener – och på turné i USA, Australien och Japan – samt gjort bejublade besök i Stockholm och Göteborg under hösten är det äntligen dags för First Aid Kit att ge sig ut på vägarna i Sverige i februari. Miss inte när de kommer till Baltiska Hallen!