Entombed A.D.

+ Facebreaker, The Graviators

Datum har passerat

Entombeds storhet och betydelse för den extrema metal-scenen går inte att överdriva och deras inflytande blir bara av mer betydelse för varje år som går.

Det är 23 år sedan de släppte sitt banbrytande debutalbum och mästerverk “Left Hand Path”. Året efter debuten slog stockholmsbandet åter till med plattan ”Clandestine”. Inte långt senare såg även “Wolverine Blues” dagens ljus. Inom loppet av bara tre år hade Entombed presenterat tre album av en kaliber som svensk dödsmetall sällan hade skådat och som gav eko långt utanför landets gränser. De blev upphovsmän till “death ‘n’ roll” som deras patenterade genre kom att kallas.

Under namnet Entombed A.D. är de nu äntligen tillbaka med den nya plattan ”Back To The Front” efter en sju års lång väntan. Och trots att originalmedlem Alex Hellid inte medverkar står albumet upp som ett av bandets starkaste så här långt med LG Petrov i högform.

Entombed A.D. har ett brutalt turnéschema inbokat till hösten. Efter en Japanturné följer en 55 datum lång Europaturné som kommer att stanna på Musikens Hus i Göteborg den 6 november!

+++

Facebreaker bildades 1999 då några grabbar från Finspång kombinerade sin kärlek till gamla zombiefilmer och old school death metal. De körde igång och har lämnat stora avtryck i den svenska och internationella death metal-scenen. Anförda av Robban Karlsson (Scar Symmetry, Tortyr ex. Edge of Sanity etc.) så levererar de klassiskt gammalt rens i zombievärldens tecken.

+++

The Graviators kombinerar hårdrock från 70-talet med en bra dos Doom Metal och Stoner Rock för att skapa sitt tungt analogt sound. Efter deras hyllade platta “Evil Deeds” och split 7” med deras bolagsvänner på Napalm records, Monkey 3, återvände The Graviators i år med med plattan ”Motherload” – ett imponerande Doom-Stoner Metal album fyllt med höjdpunkter som kommer att lyfta The Graviators från de små till de stora scenerna.