DragonForce

+ Dynazty

Datum har passerat

OBS! Konserten har flyttats till ny spelplats, tid och datum. Köpt biljett gäller och behöver inte bytas mot en ny biljett. Läs mer här.

De melodiska powermetalkungarna i DragonForce är tillbaka! Senast bandet var i Sverige turnerade de med skivan ”The Power Within”. Nu har uppföljaren, ”Maximum Overload”, precis släppts och bandet är redo för att återigen ge sig ut på vägarna! Missa inte när de intar Babel i Malmö den 27 mars!

DragonForce startades av gitarristerna Herman Li och Sam Totman, sångaren ZP Theart, basisten Steve Scott, trumslagaren Didier Almouzni och keyboardisten Steve Williams 1999. I augusti släppte bandet sitt sjätte studioalbum ”Maximum Overload”. Som vanligt när det gäller DragonForce handlar det om svulstiga melodier och ett otroligt gitarrspel, alltid levererat i ett vansinnigt tempo.

När DragonForces låt ”Through The Fire and Flames” inkluderades på Guitar Hero III: Legends of Rock exploderade bandets popularitet långt utanför de redan initierade och frälsta kretsarna, och låten har till dags dato spelats osannolika 64 miljoner gånger på Youtube.

Gör er redo för en orgie i gitarrsolon och blixtsnabb power metal när bandet kommer till Malmö i mars!

+++

Dynazty bildades 2008, sprungna ur den melodiska hårdrocksscenen i Stockholm. Sju år och fyra albumsläpp senare så har Dynazty gjort spelningar världen över och kan stoltsera med ett hat-trick – tre album i följd som toppat försäljningslistan för hårdrock i Sverige.

År 2014 släpptes albumet ”Renatus”. Ett kritikerrosat album producerat av bandet själva som distinkt markerar vart bandet står idag. Efter att tidigare ha tillhört genren melodiös hårdrock så beskrivs Dynazty med ”Renatus” i bagaget idag som kraftfull, modern power metal.

Bandet kommenterar: ”Vi har alltid haft stor respekt för DragonForce och deras bidrag till power metal-scenen. Det ska bli en ära att öppna för dem!”