Dr. Living Dead

+ Revenge, Oberion

Datum har passerat

DR. LIVING DEAD

Oldschool thrash med precis rätt crossover-influenser för att få vem som helst att vilja greppa brädan, dra upp strumporna mot knäna och sätta på sig flanellskjortan. Att de håller Suicidal Tendencies och Slayer som sina husgudar hörs tydligt, men det blir för den sakens skull inte klyshigt eller urvattnat. TVÄRTOM.

Det här är verkligen den perfekta blandningen av allt det bästa från 80-talet och dess mörkare sidor. Med låtar om Chucky, Freddy och andra skräckfilmsteman, Ufos, världskrig. Allt i ett besinningslöst tempo och nog med hooks och riff för att vevnäven automatiskt sträcks upp i luften och du får lust att mosha dig svettig i circle pit efter circle pit.

Det här är tredje gången de spelar i Malmö, alla som sett dem tidigare vet vilket vansinne de bjuder på live. Ni som inte sett dem tidigare; Tänk Nuclear Assault, Anthrax, Slayer och Suicidal Tendencies i en ohelig blandning, dödskallemasker, skateboards som flyger och precis en sådan spelning som alla människor behöver ibland för att rensa skallen lite.

+++

REVENGE

Revenge är ett nytt, men rutinerat band från den smutsiga söderns huvudstad Malmö. De spelar rå, tight, klassisk hardcore med knivskarp precision, precis som en vill ha det. Det är på något vis essensen av förbannad melodisk punk i samma släktträd som Good Riddance och Pennywise men med oerhört mycket mer nerv och riv i sina låtar.

Revenge består inte direkt av några nykomlingar, utan bandets line up innehåller folk från flitigt turnerande band som Satanic Surfers, Venerea, Intensity, Sista Sekunden och Enemy Alliance.

+++

OBERION

Oberion är ett metalband från Malmö som drivs framåt likt en pansarvagn av de två bröderna Johan och Patric. Sin första demo släppte de 2011 och har sedan dess både släppt EP’n ‘The Day Of Liberation’ och precis gått in i studion för att spela in sin första fullängdare. Förvänta er blastbeats och metalstök i sann 90-tals anda.