Crucified Barbara

+ Nale | DJ: Bad Blood Bitches

Datum har passerat

Den 10:e september släpper Crucified Barbara sin fjärde skiva ”In the Red”. Plattan bjuder på tung, kompromisslös hårdrock kryddad med delikata melodier. Skivsläppet följs av en lång europaturné och en spelning på KB i Malmö den 8 november!

Sedan debutskivan ”In Distortion We Trust” 2005 har Crucified Barbara förtjänat sitt rykte som ett sjuhelsikes liveband genom idogt slit på alltifrån de största festivalscenerna till de skitigaste rockklubbarna, både på egen hand och som support till storheter som In Flames, Sepultura, Motörhead och Backyard Babies. Bandet har turnerat över hela Europa flera gånger om, hunnit med ett par vändor i Brasilien, spelat i Australien och gjort en fem veckor lång USA-turné.

Crucified Barbara tjuvstartar turnerandet i sommar med ett gäng europeiska festivalspelningar och bandet har redan släppt en första låt och video från den kommande skivan.

”En femtedel av alla världens kvinnor har utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid. Den mörka statistiken blev grunden till låten ‘To Kill a Man’ och vår hittills viktigaste video. Produktionsbolaget 11frames har fångat vår vision perfekt och vi är stolta över att vi tar chansen att lyfta tunga ämnen som våld och sexism med en riktigt tung hårdrocksvideo”, säger bandet själva om sin senaste låt och video och fortsätter: ”Vi har aldrig varit bättre än nu, den nya skivan är det bästa, ärligaste och hårdaste vi nånsin gjort och vi längtar efter att få ge oss ut på vägarna och äntligen spela låtarna live.”

+++

Nale bildades 2007 och spelar en brutal mix av rock’n’roll, metal och hardcore. De gjorde sig snabbt ett namn i den lokala livescenen som en explosiv och energisk liveakt. Efter att ha släppt två EP:s – ”Nale” (2007) och ” From Sh*t to Salvation” (2009), mixat av Grammy-belönade producenten Chris Laney (Candlemass, Europe, Crashdïet) i legendariska Polar Studios – spelade Nale in sin först fullängdare med producenten Lawrence Mackrory (FKÜ, Darkane) 2011. Resultat blev det tunga ”Ghost Road Blues”.