Bullet

+ The Gloria Story | DJ: Bad Blood Bitches

Datum har passerat

Vill du också gå på Freak Kitchen och Bigelf på KB samma helg? Köp en rabatterad biljett till alla 3 spelningar för endast 300 kr! Läs mer här.

När Växjös Bullet bildades för 10 år sedan var det helt utan dold agenda. Anledningen var enkel men lysande: ”Vi ville spela heavy metal”. Den 3 september släpper bandet sitt femte album ”Storm Of Blades” och detta följs av en Sverigeturné tillsammans med The Gloria Story. Missa inte när båda banden intar scenen på KB den 22 november!

Debutalbumet ”Heading For The Top” släpptes 2006, men det var först två år senare som gruppen fick den uppmärksamhet de förtjänade med plattan ”Bite The Bullet”. Självaste Bruce Dickinson spelade till exempel deras låtar i sitt radioprogram i BBC.

Bandets senaste alster, ”Storm Of Blades”, kan lätt vara bandets bästa album hittills och troligen den råaste sedan singeln »Heavy Metal Highway« (2001). Releasen är också den första med nye gitarristen Alexander Lyrbo, som ersatte Erik Almström 2012.

Bandets mål med låten »Storm Of Blades« var att göra den tuffaste Bullet-låten någonsin. Det första intrycket var bilden av knivar som faller från himlen och titeln ”Storm of Blades” föddes. Att låten skulle vara titelspåret på nya skivan blev ett måste då det är en berättelse om förstörelse, apokalyps och fasa.

Att ta saker till en ny nivå av tyngd, men ändå återvända till sina egna rötter, den nya skivan visar ett Bullet med mycket av känslan bandet hade i början men med ett uppdaterat sound!