Bigelf

+ Bend Sinister, Jolly

Datum har passerat

Efter ett kritikerrosat framträdande på Getaway Rock Festival i Gävle i augusti så återkommer nu progressiva rockhjältarna Bigelf till Sverige för en spelning på KDebaser Strand i Stockholm den 25 november! Exklusivt för denna turné är att John Wesley från Porcupine Tree medverkar som gästgitarrist. Medföljer på turnén gör även banden Bend Sinister (Canada) samt Jolly (US).

Bigelf bildades i Los Angeles 1991 och har alltid haft en mycket speciell och känslomässig koppling till Sverige. Trots att man under årens lopp drabbats av tragiska dödsfall och ett flertal medlemsbyten, så är nu bandet tillbaka starkare än någonsin.

Till det senaste albumet ”Into The Maelstrom” som släpptes tidigare i år, slog man sina påsar ihop med den legendariske Dream Theater-trummisen Mike Portnoy och gitarristen Luis Maldonado (UFO, Glenn Hughes) för att slutföra inspelningen. Slutresultatet för de kvarvarande medlemmarna Damon Fox och Duffy Snowhill blev ett mästerverk som hyllats världen över och bl.a. nominerats i hela tre kategorier vid Progressive Music Awards 2014.