Before You Exit & Christina Grimmie

Datum har passerat

När man slår ihop tre unga begåvade bröder med hit-makare av hög klass får man finsnickrad pop med kraftfull anda. Trots att syskonen i Before You Exit är tonåringar har de både talang och finess, men inte minst självförtroende att hitta sitt eget sound.

Syskontrion från Florida utgörs av tjugoåriga Connor tillsammans med ett år yngre Riley samt minstingen Toby med sina 16 år. Deras senast EP, ”I Like That” svävar högt och med lätthet blandas catchig pop med klar och spänstig rock. De har valt att samarbeta med många erfarna rävar inom branschen för att som de själva säger, växa med skapandet och hitta sin egen nisch. Av cirka 40 låtar valdes en handfull ut till skivan.

Bandnamnet syftar på frasen ”Gör skillnad innan du går” och syskonen är väl medvetna om att det krävs hårt arbete för att nå toppen. Men de hyllar sina fans som står bakom dem i allt och menar att utan dem finns ingen väg till framgång.

+++

19-åriga Christina Grimmie, ofta omnämnd som ”en kvinnlig Bruno Mars” släppte sitt debutalbum ”With Love” i somras. Hon har utvecklat ett unikt sound som kan beskrivas som en blandning mellan klassisk Motown och modern pop.

Christina gjorde sig känd för sina covers på låtar av artister som Miley Cyrus, Justin Bieber, Katy Perry och Christina Aguilera, men började så småningom skriva eget och släppte sin första EP 2011. Hon var också en av deltagarna i amerikanska The Voice i år och slutade på en hedervärd tredje plats.

Uppväxten i South Jersey präglades av mycket musik, hon började sjunga vid femårs ålder och hanterar både piano och gitarr. 15 år gammal lade hon upp sin första YouTube-video och sedan dess har hennes fanskara stadigt ökat. Idag har hon över två miljoner följare och mer än 350 miljoner visningar.

Missa inte dessa unga begåvade talanger när de besöker Göteborg nästa år. 27 januari gör de gemensam sak och kommer till Musikens Hus.