Avenged Sevenfold

+ Amaranthe, Dead By April

Datum har passerat

När Avenged Sevenfold spelade i Sverige sist var det på ett utsålt Hovet i Stockholm den 8 november. Nu kan vi glädjande meddela att det är Göteborgs tur! Med nya albumet ”Hail To The King” i bagaget är det nu klart att Avenged Sevenfold kommer till Göteborg den 24 juni för en spelning på Scandinavium tillsammans med Amaranthe och Dead By April.

I augusti förra året släppte de sitt sjätte album ”Hail To The King”. Gaffa gav plattan 5 av 6 i betyg och skrev: ”Kvintetten har inte bara återskapat, moderniserat och satt sin egen prägel på musiken de själva växte upp med. De har producerat fram och väckt liv i den hungriga genren och utmanar nu idolerna om tronen.”

Avenged Sevenfolds femte album ”Nightmare” från 2010 sålde guld och gick direkt in på Billboard-listans förstaplats med hitsinglar som ”Nightmare”, ”So Far Away” och ”Welcome To The Family”. Därefter fick de en stor hit med ”Carry On”, en låt specialskriven för TV-spelet Call Of Duty Black Ops 2.

Avenged Sevenfold är ett hyllat liveband som tidigare spelat på Metaltown i Göteborg och Hovet i Stockholm. Sistnämnda sålde slut på nolltid så det är ett faktum att bandet gör rätt i att komma tillbaka till Sverige för mer kaos.