At The Gates

+ Grave, Morbus Chron

Datum har passerat

19 år efter senaste, och galet hyllade, albumet är Sveriges största och mest inflytelserika death metal-band tillbaka med nytt efterlängtad album och turné! At The Gates ställer sig åter på scenerna och i slutet av november erövrar de Malmö tillsammans med Grave och Morbus Chron.

At The Gates är tillbaka och det med råge. Efter ett antal hyllade återföreningsspelningar är bandet på allvar tillbaka för att visa var skåpet ska stå. Senare i år släpps deras första album sedan det mästerliga och djupt inflytelserika albumet ”Slaughter of the Soul” som släpptes för snart 20 år sedan, en skiva som när den kom 1995 höjdes till skyarna av både kritiker och fans världen över och som dess ständigt hittat nya lyssnare. På nya alstret ”At War With Reality” tar At The Gates vid precis där ”Slaugther of the Soul” slutar. Allt är uppbyggt för en kommande succé.

Under nittiotalet så kom At The Gates att bli ett av de största death metal-banden i genren och de skapade det som många kom att kalla ”The Gothenburg Sound”. De kom att bana vägen för band som Dark Tranquility och In Flames och de har influerat mer band än vad som går att räkna.

När nu At The Gates dyker upp med nyheten om att ett nytt album är på väg så är det svårt att inte kippa efter andan och med vetskapen om att de kommer spela live i anslutning gör livet bra mycket enklare att ta sig an.

Den 29 november spelar At The Gates på KB i Malmö. Räkna med att bli överkörd!