Assemblage 23

+ Seabound, Iris, Biomekkanik

Datum har passerat

Torsdag den 17 april presenterar [re]form stolt en exklusiv kväll på KB! Det blir Assemblage 23:s enda show i Skandinavien på denna turné. Dessutom uppträder även tyska Seabound, amerikanska Iris och svenska Biomekkanik!

Efter spelning blir det Klubb [re]form ända fram till 04:00. Kvällens DJs: DJ Sand (Vogon, [re]form) och DJ P-Machine (Neostalgia).

PRISER
Förköp: 249 kr + förköpsavgift
I dörren: 270 kr
Efter konserten: 80 kr (Nattklubbskort gäller)

ASSEMBLAGE 23 (US)
Från den flod av releaser som markerade den så kallade future-popens början, fanns då endast mycket få projekt. ASSEMBLAGE 23 är bland de få band som lyckats med att avancera konstnärligt och att återuppfinna sig själva regelbundet. Det sjunde albumet ”Bruise” är rik på kreativitet, självförtroende och ett musikalisk spektrum som håller fast vid sina rötter samtidigt ständigt återskapa sitt elektroniska universum. ”Bruise” är förmodligen den bästa Assemblage 23 album någonsin – för elektro-junkies, det väsentliga.

SEABOUND (DE)
Användningen och balansen av motsägelser är ett viktigt varumärke för SEABOUND. Låtarna varierar från kalla, syntetiska, ibland hårda ljud till catchy, ibland ömtåliga melodier, en blandning av natt och dag. Texterna behandlar besatthet, hängivenhet, tvivel, ilska och rädsla. Ändå finns det alltid en underliggande längtan efter tillfredsställelse, ett sökande efter kärlek. Nu är de aktuella med deras 5:e studioalbum “Speak In Storms” som erbjuder mycket personliga inblickar i psyket och kommer ta dig med på en märklig känslomässig resa.

IRIS (US)
År 1999 släppte Iris sitt debutalbum ‘Disconnect’, som gav dem ”Bästa Band” och ”Bästa Album” priser vid den Amerikanska Synthpop Awards år 2000. Dess singel, ”Annie, Would I Lie To You?” var en av de mest sålda skivor i skivbolaget ‘A Different Drum’ historia. Reagans stämningsfulla sång i kombination med Matts raffinerade produktionen gjorde rekordet en omedelbar modern synthpop klassiker. Resten, som de säger är historia. Iris har fortsatt vara en av USA’s mest populära synthpop artister.

BIOMEKKANIK (SE)
Balansen mellan elektroniska rytmer med en bakgrund av aggressiv gitarr och melodiska breaks och på detta en unik kraftfulla röst: det här är helt enkelt skillnad – något annat! Debutalbumet ”State of perfection” stannade som # 2 i den tyska alternativa tyska DAC-listan. Andra albumet ”Violently beautiful” är planerat att släppas under 2014.