Welle: Erdball

+ Nordloef

Datum har passerat

Tyska Welle: Erdball har blivit något av pionjärer för bitpop-genren. Det vill säga mästare på att göra elektronisk musik med element från gamla tv-spel. Framför allt från Commodore 64 som gruppen strött hyllningar över i sina låtar. För den mindre invigde kan soundet främst föra tankarna till synthlegendarerna Kraftwerk.

Sedan början av 90-talet har de producerat tonvis med musik och vunnit en fullkomligt dedikerad publiks hjärtan världen över. Varje år består av en rad liveframträdanden och turnéerna gör endast uppehåll då det är dags att spela in ny musik. Gruppen har gjort sig kända för sina dynamiska liveframträdanden där låtlistan aldrig någonsin upprepas från spelning till spelning.

Welle: Erdball är något utöver det vanliga. Passa på att uppleva gruppen live när de i vår tar sig till KB i Malmö!

+++

Med rötter i punk och en kärlek till elektronisk musik skapar Nordloef energiska poplåtar med hjälp av den klassiska spelkonsolen Nintendo Gameboy.

Nordloef har turnerat i USA, Storbritannien, Japan, Tyskland, Belgien, Irland, Ungern, Danmark och Sverige och har spelat på allt från hemliga klubbar till techno-fester i skogen.

Hans livespelningar kan bäst beskrivas som en blandning mellan en enmans punkshow och ett svettigt DJ-set. Men istället för att använda sig av två skivspelare, använder han sig av två ursprungliga Game Boys. Med konsolernas programvara i Live-läge kör han utgångarna genom externa effekter och mixar sedan låtarna live!

OBS! Konserten med Welle: Erdball på Inkonst i Malmö 4/4 flyttas till Kulturbolaget, samma tider och datum gäller.