We Butter The Bread With Butter

+ Shoot The Girl First

Datum har passerat

Tyska deathcore-bandet We Butter The Bread With Butter är aktuella med sitt tredje album ”Goldkinder”, och ger sig ut på turné som bland annat tar dem via Göteborg och Fängelset.

Ett band präglat av sprudlande kreativitet, engagemang, passion och ett sjutusan till självförtroende. Kanske låter bandnamnet märkligt, men i själva verket ska det föra tanken till en enkel och vanlig syssla som så många människor utför varje dag.

WBTBWB bildades 2008 då två killar bestämde sig för att skapa musik tillsammans på datorn. Ena halvan av duon bestod av Marcel Nuemann som spelat gitarr med många välkända rock, pop och schlagerartister, men att det var WBTBWB som skulle bli hans livs projekt var inget han kunde föreställa sig. Livets vägar äro outgrundliga och bara några månader efter första knappandet på datorn släpptes bandets första album ”Das Monster aus Dem Schrank” (fritt översatt: ”Monstret i garderoben”). En titel som kan te sig barnslig, men med humoristiska barnkammar-texter blandat med lyckade gitarr-riff tog bandet sina första steg mot framgången.

Nu har WBTBWB en hänvgiven skara fans, och just det engelska bandnamnet har också tagit dem utanför Tysklands gränser. 2010 blev gruppen komplett genom att binda upp trummis, basist och ny vokalist, och detta år släppte gruppen även album nummer två i ordningen. De senaste två åren har bandet jobbat på kommande ”Goldkinder” med ambitionen att albumet ska gå till historien. Spelningen på Fängelset kommer utan tvekan att gå till historien, så se till att befinna dig där 8 november.