Saxon

+ Dirty Passion

Datum har passerat

Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut, kom några år senare att bli en av världens främsta heavy metal-grupper och inspirationskällor till såväl Megadeth som Metallica. Redan med andra plattan ”Wheels of Steel” radade de upp klassiska hits som ”747 (Strangers in the Night)”.

En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan ”Power and Glory” från 1983 blev deras allra största framgång, med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest. Nu är Saxon aktuella med sitt tjugonde studioalbum ”Sacrifice” – en i hög grad imponerande skiva som visar upp ett band i högform med mycket kvar att uträtta.

+++

Dirty Passion är ett av Sveriges snabbast växande hårdrocksband och har sedan starten i Malmö 2006/07 bildat sig ett välkänt namn runtom i världen. I ryggsäcken har de turnerat flitigt både i USA och Europa, som headliner och som förband åt band som Saxon, Accept, Y&T, L.A. Guns, Loudness, Mike Tramp (White Lion), Faster Pussycat (för att nämna några). Två album har släppts varav debuten ”Different Tomorrow” (2010) nådde Sverigetopplistan och toppade på en 4:e plats på försäljningslistan. Uppföljaren ”In Wonderland” (2012) har ett råare och tuffare sound och har enligt kritiker tagit bandet till en helt ny nivå. Den ligger just nu på en 6:e plats på försäljningslistan och klättrar stadigt medan singlarna ”When Darkness Falls” och ”Daughter of the Reaper” spelas på radiostationerna! Den 9 mars öppnar bandet återigen för Saxon, denna gång på KB i Malmö. Missa inte!

OBS! Konserten flyttades den 6/11 2013 till aktuellt datum som är den 9/3 2014. Köpt biljett gäller och behöver inte bytas mot en ny biljett. Kan du inte gå på konserten på det nya datumet skall biljetten återlämnas senast den 7/1 2014, efter detta datum återbetalas inga biljetter.