Sabaton

+ U.D.O., Amaranthe

Datum har passerat

Med sju guldskivor, en platina, sex Bandit Radio Rock Awards och en Rockbjörn i bagaget ger sig Sveriges populäraste hårdrocksband Sabaton ut på sin hittills största Sverigeturné.

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras senaste skiva, platinasäljande ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan.

Sabaton turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivalerna vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD:n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2012 med utsålda spelningar från Malmö till Piteå.

”Förra året fick vi flera utmärkelser. Bland annat blev vi ”Sveriges bästa liveband” enligt Bandit Radios lyssnare och detta blir vår chans att på flera klassiska arenor bevisa att vi förtjänar denna utmärkelse” /Pär Sundström, bas.

+++

Special guest: U.D.O.

Efter en mycket framgångsrik karriär tillsammans med först Accept och sedan med egna bandet U.D.O. behöver Udo Dirkschneider knappast någon närmare presentation. Metalikonen med över 40 år i branschen är lika het nu som någonsin förr och kommer som så många gånger tidigare få publiken att prestera till max.

+++

Support: Amaranthe

Svensk-danska Amaranthe har sedan starten 2008 gått från klarhet till klarhet. Med sin metal kryddad med electronica och sina effektfulla liveshower fortsätter man att övertyga publiken både i Sverige och utomlands.

Turnén presenteras av Sabaton i samarbete med Maloney Concerts, Kulturbolaget och Skrikhult Production.

+++

Den 31 juli startar SABATON sin hittills största Sverigeturné. Efter en tids förhandlingar kan vi nu äntligen meddela att även barn under 13 år ges möjligheten att, i målsmans sällskap, uppleva sommarens hårdaste kvällar. För barn mellan 3 och 7 år kommer dessutom inträdet att vara helt gratis. Detta har möjliggjorts genom att skapa speciella områden på konserterna där barn och föräldrar tillsammans kan njuta av showen. Se nedan för exakt information och förhållningsregler.

 ”Det är fantastiskt, vi har alltid kämpat för att våran musik skall vara tillgänglig även för yngre fans och nu kan vi göra detta utan att på något sätt påverka upplevelsen för alla andra”. /Pär Sundström

1. Barn 3 – 7 år har fri entré i vuxens sällskap till konserterna med SABATON i sommar. Ett barn per förälder gäller.
2. Barn 8 – 13 år är välkomna med biljett till ordinarie pris på konserterna och i vuxens sällskap.
3. Barn under 3 år får tyvärr inte komma in.
4. Samtliga barn under 13 år måste använda hörselkåpor. Öronproppar är inte tillräckligt. Målsman ansvarar för att medföljande barn under 13 år använder hörselkåporna inne på konsertområdet. Efterlevs inte kravet om att använda hörselkåpor kan målsman avvisas från konsertområdet tillsammans med barnet. Arrangörerna är förpliktigade att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande höga ljudvolymer och kommer så göra, utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet.
5. Ett speciellt markerat område för barn under 13 år i vuxens sällskap kommer att finnas snett bakom mixplatstornet mittemot scen på varje konsert. Fritt synfält garanteras. Barn får ej lämnas ensamma inne på detta område. Vad som gäller för respektive konsert kommer att anges på skyltar i entrén och inne på konsertområdet.
6. Barnvagnar får av säkerhetsskäl ej tas med in på konsertområdet.