Rufus Wainwright

+ Lucy Wainwright Roche

Datum har passerat

En av vår tids allra främsta låtskrivare, Rufus Wainwright, kommer i början på nästa år till Sverige för en spelning i Stockholm. Den 14 mars besöker han Filadelfiakyrkan med sin soloturné The Best of Rufus Wainwright.

Rufus Wainwright har under sin karriär etablerat sig som en av de stora manliga sångarna och låtskrivarna i sin generation. Han har hyllats av New York Times för sin originalitet och kärleksfullt kallats för ”den största låtskrivaren på planeten” av Elton John. Rufus är född med musik runt sig, hans mamma, Kate McGarrigle, är musiker, liksom pappa Loudon Wainwright III och lillasyster Martha Wainwright. Sin egna framgång har han skapat genom att sätta sin karaktäristiska prägel inom de olika världarna av rock, opera, teater, dans och film.

Rufus katalog innehåller hittills elva album och fyra DVD:er, han har dessutom medverkat på ett stort antal soundtracks och samlingsskivor, samt samarbeta med artister som Elton John, David Byrne, Rosanne Cash och Keane. Efter några år med koncentrationen på annat håll – bland annat den Grammy-nominerande rekreationen av Judy Garlands mytomspunna konsert på Carnegie Hall och operan Prima Donna – släppte han sitt efterlängtade sjunde studioalbum ”Out of the Game” i april 2012.


I december samma år besökte han senast Sverige tillsammans med ett kompband för två hyllade spelningar. Den 14 mars 2014 kommer han tillbaka för en spelning i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Liksom den avskalade spelningen han gjorde i Filadelfiakyrkan 2010 är han även nu helt solo, och den här gången med allt det bästa från hela sin låtkatalog i bagaget.