Ron Pope

+ Wakey!Wakey!, Alexz Johnson

Datum har passerat

Ron Pope tillbaka till Sverige! Efter succébesöket i Stockholm i början av året är det nu dags för Sverige att få ett kärt återseende av den amerikanska sångaren och låtskrivaren Ron Pope igen. Support står New York-artisten Wakey!Wakey! för och som öppningsakt får vi se Brooklyn-baserade Alexz Johnson.

Sedan låten A Drop In The Ocean spreds som en löpeld på internet och plöjde vägen öppen för några år sedan har Pope gjort sig ett stort namn som en talangfull musiker med sammetslen röst som får många på fall. Senast mannen från Brooklyn i New York besökte Sverige för en enskild solokonsert var i januari i Stockholm på Studion i Kulturhuset. En hyllad och helt utsåld spelning där väldigt många fans dessvärre blev utan biljett.

Ron Pope är en tekniskt skicklig musiker som på förra skivan Whatever It Takes pendlar mellan drömska ballader och ljudväggs-allsånger. Både Bruce Springsteen och U2 hörs mellan raderna men tolkade genom Popes eget filter. Hans texter klänger sig kring hjärtat och blir till en hypnotisk väv som värmer likt en gammal vän. Det är inte konstigt att människor tar Pope till sina hjärtan och knyter fast honom där. Det är så han berör.

Nu är han mer aktuell än någonsin med sin rykande färska singel Lick My Wounds som släpptes till omvärlden så sent som i förra veckan. Denna kommer att följas upp av ett album som når butikerna i januari och med säkerhet kommer att visa ytterligare sidor av den musikaliska renässansman som Ron Pope är.

Som support för samtliga svenska datum kommer vi få se amerikanen Michael Grubbs aka Wakey! Wakey! som bjuder på explosiv pop fylld av vackra texter. Som öppningsakt kommer vi få stifta närmare bekantskap med Alexz Johnson som kommer från Canada med som numera även hon är baserad i Brooklyn i New York.