Lune

Datum har passerat

Lune betyder måne på franska och uttalas lyn. Det är också ett musikprojekt med Linnéa Martinsson i täten.

Med rötterna i dans- och performancekulturen har hon hunnit med flera uppmärksammade samarbeten på senare tid. Tillsammans med Adrian Lux började hon skapa filmiska popmelodier med texter om konst, slagsmål, kärlek, sex och sport. Ganska snart fattade Linnéa att hon ville att Lune skulle vara något mer än en ett klassiskt musiksamarbete. Med erfarenhet från många olika klubbar – Linnéa tränar på en thaiboxningsklubb i Hornstull på tävlingsnivå, hämtar inspiration från nattklubbar och uteliv och hänger helst i gäng – visste hon att hon inte ville vara en soloshow. Fler kreatörer engagerades i projektet, och Lune växer och krymper efter behov. Den röda tråden i Lune är dock Linnéas röst, melodier och låttexter, men musiken kan hela tiden låta (och se) annorlunda ut beroende på om du lyssnar på den på radio, ser musikvideon eller upplever den live.

”Music & Sports” är Lunes debutskiva, men Linnéa Martinsson är ingen nykomling. Hon var med och skrev och sjöng låten Teenage Crime och senare även Fire med Adrian Lux, och har också samarbetat med musiker och producenter som Alexis Weak, Sebastian Ingrosso och Tiesto. ”Music & Sports” släpptes på Sebastian Ingrossos etikett Refune via Svenska inspelningar/Universal. Albumet har fått fina betyg: 4/5 i DN, 4/5 i Aftonbladet och 5/6 i Gaffa.

I somras gjorde Lune en uppmärksammad spelning i Annedalskyrkan i Göteborg i samband med Way Out West. Nu ges äntligen återigen möjligheten för göteborgarna att se Lune live. Stadsteaterns vackra foajé är scenen och datumet är 1 mars. Den som dyker upp kan vänta sig något utöver det vanliga.