Jennie Abrahamson

+ Skilla

Datum har passerat

Jennie Abrahamson är aktuell med ett nytt soloalbum, ”GEMINI GEMINI”, det fjärde sedan debuten ”Lights” 2007 och tre år efter släppet av ”The Sound of Your Beating Heart” som genererade gott om radiotid och en hel del turnerande både hemma och utomlands. Det var aldrig säkert att det skulle bli en ny skiva dock. Vägen till den gick från branschtrötthet via ett högskoleprov, en vända på universitet, en lång verklighetsflykt på turné med bästa vännerna i Ane Bruns band och slutligen; ett oväntat uppvaknande på en arenaturné genom Nordamerika som förband och duettpartner till största barndomsidolen Peter Gabriel.

Den röriga tiden blev en språngbräda in i en ny kreativ period. Musiken skrev hon under våren 2013, inhyrd i olika dagsljuslokaler, och albumet spelades in under sommaren i den egna studion vid Norrtull i Stockholm som hon driver med två kollegor. Tongångarna känns igen. Receptet är lika delar 80-tal, norrländska vidder, plingig asienkitsch och bullrande rytmer från något varmare land. Hon har alltid tyckt om att blanda och ge. Ledorden är minimalistisk maximalism – det ska låta mycket men från så få och klara ljudkällor som möjligt. Den mesta musiken skrevs på olika malletinstrument och kalimbor, något som också hörs i produktionen.

Ett första smakprov kom redan i höstas i form av ”Phoenix”, som hon släppte i samband med att hon supportade ännu en turné med Gabriel, denna gång i Europa. Där ”Phoenix” uppvisade en elegant minimalism med sitt sparsmakade beat, rumlande bas och eteriska melodi, bjuder första officiella singeln ”The War” på extra allt. Driven av ett smittsamt beat, en stråkorkester och en manande kör lyfter den temat om det feministiska uppvaknandet och längtan att stå upp för verkliga värden och lika rättigheter. Hon säger sig vara fascinerad över människans inneboende dualitet; vår förmåga till både irrationalitet och rationalitet, till gott och ont, utveckling och stagnation, vårt ständiga isärhållande av förnuft och känsla – och det är det som fått stå som inspiration till både titeln och texterna på skivan.

Under våren kommer Jennie göra några utvalda spelningar runt om i Skandinavien och kommer till Victoriateatern i Malmö för en picknickkonsert den 2 april!

+++

Med en hjärtlig ärlighet och en stor musikalisk spännvidd spelar Skilla musik som är hjärtskärande melankolisk och hopplöst glad på samma gång.

Sedan självbetitlade debutalbumet 2008 har Skilla hunnit med ytterligare två albumsläpp och i höstas släpptes deras tredje album – ”A Storm”. Albumet berättar om den långa vägen tillbaka från en bruten hjärta med sin säregna, unika och storslagna popmusik.

Första singeln “Wounded Hearts” har plockats upp av amerikanska MTV för Catfish: The TV Show och skivan har fått goda recensioner i tyska och svenska medier.

Skilla har spelat på klubbar runt om i Sverige, Norge, Tyskland och Baltikum med band som estländska Ewert And The Two Dragons, norska Making Marks och svenska Miss Li. De har också spelat på festivaler som Peace & Love, Island in the Sun, Putte i Parken och Malmöfestivalen.

Denna konsert är en picknickkonsert. Alla gäster är välkomna att ta med sig egen mat och dryck! Mer info på www.victoria.se.