Imperial State Electric

+ Dead Lord

Datum har passerat

Imperial State Electric är aktuella med sin tredje fullängdare – ”Reptile Brain Music” – som släpps den 27 november 2013. Bandet startar med en Europaturné i december, och i början av nästa år är det dags för Sverige!

För en svensk rockpublik behöver bandets frontfigur Nicke Andersson knappast någon närmare presentation. Denna multikonstnär har berikat musikvärlden med band som bland annat Entombed, The Hellacopters, Death Breath, The Solution och nu senast Imperial State Electric.

Men Nicke är inte ensam i den sistnämnda orkestern. Imperial State Electric är i allra högsta grad ett band bestående av fantastiska musiker som dessutom turas om att ta över mikrofonen på flera av låtarna på nya plattan. Bandets basist Dolf de Borst (som även spelar i The Datsuns) sjunger lead på titelspåret ”Reptile Brain” och gitarristen Tobias Egges (Objects) sång står i fokus på ”Stay The Night”. Detta backas upp av bandets excellenta trummis Tomas Eriksson (ex Captain Murphy).

Ett ovanligt svängigt gäng alltså.

Något som en recensent poängterade efter en av bandets festivalspelningar i somras:
”Det här är det bandet som har de mest kompetenta musikerna i hela det här landet. Samtliga fyra medlemmar kan sjunga, köra och traktera inte bara sina egna, utan även de andra medlemmarnas, instrument med kirurgisk precision och en omisskännlig känsla för överjordiskt sväng”. (Rocknytt, Muskelrock)

Och nya albumet lär inte göra någon besviken. Nickes karaktäristiska sound känns igen och plattan bjuder även på souldivor, KISS-influenser och elektrisk rockchock.

Som Sweden Rock Magazine konstaterade nyligen i en recension: ”Kungen av treminutersstänkare har slagit till igen.”

Turn on your Reptile Brain and get with it!