Wardruna

+ Eivør

Datum har passerat

Wardrunas första besök någonsin i Sverige i april 2016 kan bara beskrivas med ett ord – succé! Lorensbergsteatern i Göteborg var fylld till bredden och utanför stod folk som inte fick tag i biljetter. Den norska musik-konstellationen som skapar nya tolkningar av gamla nordiska kulturella och esoteriska traditioner har gått från att knappt spela live till att bli ett band plötsligt alla vill se. Projektet startades av kompositören Einar Selvik 2002 och har sedan dess släppt tre väldigt kritikerrosade album, varav det senaste, ”Runaljod – Ragnarok” släpptes så sent som förra hösten och avslutade Runaljod trilogin.

Med hjälp av några av Skandinaviens äldsta instrument, ljud, natur och låtar skrivna på norska, fornnordiska och gammelskandinaviska skapar Wardruna ett magnifikt, visuellt och vackert ljud som tar dig tillbaka till fornnordisk kultur och visdom på ett helt nytt sätt. Wardruna använder främst gamla och historiska instrument kraviklyre, tagelharpe, judisk harpa, trumpeter / vallhorn, näverlur m.m. Andra källor och okonventionella instrument såsom träd, stenar, vatten och facklor används också. Alla dessa element är noggrant utvalda och vävs in i ett rikt och modernt musikaliskt landskap och kompletteras med viskande röster, melodisk sång och kraftfull refräng. Musikaliskt är Wardruna svårt att kategorisera. Även om den delvis faller under folkmusik, världsmusik och omgivande genrer är ingen av dessa genrer övertygande beskrivningar av Wardruna och deras unika musikaliska uttryck. Det måste helt enkelt upplevas!

Einar Selvik och Wardruna är idag en viktig del av det musikaliska inslaget i den framgångsrika tv-serien VIKINGS producerad av History Channel. Serien använder en stor mängd Wardrunas musik och Einar har dessutom vid två tillfällen medverkat som gäst-skådelspelare!

Wardruna är kända för att göra få och exklusiva konserter. Detta blir den enda konserten i Sverige i sommar. Kombinationen Wardruna och Dalhalla vill du för allt i världen inte missa!

Support: Eivør
Eivør är den färöiska sångerskan, låtskriverskan och musikern vars trollbindande stämma gjorts alltmer hörd på sistone. Utöver tio soloalbum har hon på senare år även bjudits in till att komponera material och bidra med sång till soundtrack för såväl större filmer som serier.