Mew

+ Lydmor

Datum har passerat

20 år efter debutalbumet ”A Triumph for Man” är det älskade danska indierockbandet Mew aktuella med skivan ”Visuals”. Med det i ryggen kommer de till Malmö för en spelning på KB den 14 oktober! Support denna kväll blir danska Lydmor.

Skört, vackert, storslaget, följsamt och ständigt utforskande. Med de sju album som Mew har hunnit släppa sedan debuten har de blivit något av ett fenomen. Deras ofta drömska skapelser har tagit sig in i både hjärtat och medvetandet hos fans runt om i världen, som dedikerat har följt varenda steg som bandet har tagit. Fansen har vant sig vid att få vänta, då Mews genomarbetade album ofta tagit lång tid att skapa. Men den här gången återvände de med den nya skivan ”Visuals” bara två år efter den hyllade fullträffen ”+ -”.

Ett av Mews kännetecken är deras bedårande liveproduktioner. ”Visuals” producerades under en omvänd process – först skapades de kommande konserternas visuella inramning och utifrån dem skrevs sedan låtarna. Resultatet blev lika storslaget vackert som tidigare platinasäljande och albumlisttoppande höjdpunkter som ”Frengers” och ”No More Stories Are Told Today, I’m Sorry They Washed Away // No More Stories, The World Is Grey, I’m Tired, Let’s Wash Away”.

I höst får vi chansen att njuta av Danmarks bästa indetrio i deras främsta inramning – live på scen.

Support: Lydmor
Producenten, låtskrivaren och sångerskan Lydmor, som har jämförts med bland andra Grimes, Kate Bush och Björk, verkar alltid ha minst två parallella projekt. Samtidigt som hon turnerar med sina egna electropopiga underverk kan hon komponera soundtrack till animeserier eller dyka upp i något nytt kreativt samarbete. Det är full fart framåt och konstant suveränt resultat.