Anna Ternheim till Malmö för dubbla konserter på Palladium

Högaktuell med sin första album på svenska, åker Anna Ternheim ut på stor turné under våren med dubbla konserter på Palladium i Malmö!

Datum:
28/3/2025 – Malmö, Palladium
29/3/2025 – Malmö, Palladium

Biljetter släpps på måndag den 14 oktober klockan 10:00 via Kulturbolaget.se.

I slutet av augusti släppte Anna Ternheim ”Nära dig”, sin första egna låt på svenska. Denna följdes upp av singeln ”Orkanen” och den 17 januari kommer albumet ”Psalmer från sjunde himlen” där hon samarbetat med Joakim Berg och Martin Sköld. Kent-duon medverkar som låtskrivare tillsammans med Anna, men även som producenter av albumet. På vårens turné blir det första gången publiken får möta de nya svenska låtarna live.

Anna om spänningen inför turnén:
– Att åka ut med en svensk skiva i ryggen känns både spännande och nervöst, lite som att börja om. Jag har ju släppt musik på engelska i 20 år och byggt mina liveframträdanden kring det. Nu kommer konserten vila på 10 helt nyskrivna låtar och andra svenska låtar och samarbeten jag varit involverad i under åren som gått. Det kanske blir nåt gammalt också, tanken är inte att klippa med mitt förflutna, bara att göra något nytt den här gången. Jag har valt klassiska klubb- och teaterscener runt om i landet som för mig närmare publiken, lite som det var när jag började. 

Om Anna Ternheim:
I oktober för 20 år sedan slog Anna Ternheim igenom med det kritikerrosade albumet ”Somebody Outside” och året efter 2005 följde pris på både P3 Guld och Grammis för Årets Nykomling. Efter det har Anna släppt sju album och spelat världen över – vilket ledde till att hon bosatte sig i New York under många år. Under 2022 flyttade Anna tillbaka till Sverige och medverkade i TV4:s succéprogram Så mycket bättre där hon tolkade andras låtar på både engelska och svenska. Förutom tolkningarna Anna gjorde på svenska i programmet har hon även översatt den klassiska nyårssången ”Auld lang syne” till en svensk version ”Minns det som igår”. Den var ledmotivet till Cancerfondens reklamfilm som utsågs till bästa film på Guldäggsgalan 2018. Det ena ledde till det andra och det blev nu ett naturligt steg för Anna att börja skriva egen ny musik på svenska.