1900 – En audiovisuell konsert till Malmö i vinter

På en timme sålde 1900 – En audiovisuell konsert ut Dramaten. Det enorma intresset för konserten gör att Christian Gabel, den mångsysslande kompositören och artisten bakom namnet 1900, släpper fler föreställningar varav två på Palladium i Malmö under januari 2025.

Datum i Malmö:
23/1/2025 – Palladium
24/1/2025 – Palladium

Efter en kritikerrosad och utsåld konsertserie på Orionteatern är 1900 – En audiovisuell konsert tillbaka för en ny serie konserter som även kommer inrymma stycken från det nya alstret ”Kontragarde”!

Bakom namnet 1900 döljer sig den mångsysslande kompositören, artisten och ljudkonstnären Christian Gabel. Med hjälp av gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier återbesöker och omarbetar han det föregående seklet i brusiga ljudkollage. 2018, tio år efter det självbetitlade debutalbumet, intogs Orionteatern för att för första gången framföra musiken på scen. En konsertserie som idag närmast är att betrakta som en klassiker.

1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit instrumentalmusiken till sina hjärtan. Låten ”Den minsta av segrar” har rent av blivit lite av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program. Debuten följdes 2016 upp av albumet ”Tekno” som också den använde kollage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld. En värld som fullt ut kommer till sin rätt på scen.

Våren 2024 släpptes en tredje 1900-skiva, ”Kontragarde”. Ett album som tematiskt rör sig kring konstnärligt skapande i allmänhet och idén om avantgarde i synnerhet.

Med sin audiovisuella konsert har Gabel skapat ett format där film möter musik i ett hypnotiskt flöde.