Mats Ronander Band klara för spelningar i Malmö och Göteborg med Sanne Salomonsen som gäst

En av Sveriges mest meriterade musiker, Mats Ronander, besöker Malmö och Göteborg tillsammans med sitt band och den danska sångerskan Sanne Salomonsen som special guest!

Datum:
20/5/2023 – Malmö, KBBiljetter
5/6/2023 – Göteborg, PustervikBiljetter

Biljetter till båda spelningarna finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Mats ”Malla” Ronanders musikerkarriär tog fart på allvar när han som tonåring ersatte Peps Persson i bandet Blues Quality. Uppvuxen i Örebro flyttade Mats till Stockholm där hans rykte som skicklig musiker spred sig i artistkretsarna och han blev snabbt en flitigt anlitad turné- och studiomusiker. Artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Pugh Rogefeldt och inte minst ABBA är bara några i raden av de många artister som har använt sig av Mats Ronanders tjänster genom åren.

På 80-talet inledde Mats Ronander en framgångsrik karriär som artist i eget namn, samtidigt blev hobbyprojektet Low Budget Blues Band en stor kommersiell framgång. Med Low Budget Blues Band och senare Ronander Blues har Mats visat att hans musikaliska rötter alltid funnits djupt förankrade i bluesmusiken.

Mats Ronander har också rönt framgång som låtskrivare och producent för flera skandinaviska artister som Py Bäckman, Ola Magnell, Sko/Torp och exfrun Sanne Salomonsen.

Mats Ronanders solokarriär har resulterat i över tio soloalbum med bland annat hans senaste album ”Malla Motel” som släpptes 2020. Med sin omissigenkännliga stil som gitarrist, munspelare och sångare ställer sig Mats Ronander på scen för en rockshow där han blandar nytt material med sina mest älskade sånger från 80- och 90-talet som ”Gör mig lycklig nu”, ”Kött och blod”, ”Water From The Moon” och ”Himlen gråter för Elmore Janes”!

Mats Ronander Band eller Malla & The Malmoes som de brukar kalla sig är:
Mats Ronander – sång, munspel & gitarr
Pelle Jernryd – gitarr
Magnus Nörrenberg – keyboard
Nalle Påhlsson – bas
Staffan Brodén – trummor

Sanne Salomonsen är en av Danmarks främsta artister. Hon slog igenom stort på 80-talet med bandet Sneakers, men har även en gedigen och hyllad solo-karriär bakom sig med en rad framgångsrika album på både danska och engelska.

I Malmö ser vi även Jenny Blue & The Tombstone Shadows som support!