Patti Smith med band ger konserter i Göteborg och Malmö

Vi är stolta över att kunna meddela att rockmusikern, legenden och revolutionären Patti Smith återvänder till Sverige nästa år för flera konserter i både Göteborg och Malmö! Den 3 juni kommer hon tillsammans med sitt band till Göteborgs Konserthus och den 5 juni och 6 juni blir det två konserter på Slagthusets Teater.

Datum:
3/6/2023 – Göteborg, KonserthusetUtsålt!
5/6/2023 – Malmö, Slagthusets TeaterFåtal biljetter
6/6/2023 – Malmö, Slagthusets TeaterFåtal biljetter

Sist Patti Smith var i Sverige 2019 spelade hon inför en fullsatt publik på Stockholm Waterfront där både kritiker och publik var eniga – hon är fullkomligt förtrollande.

”Patti Smith är en urkraft när hon med maximal inlevelse förenar musik och poesi” skrev Aftonbladet om konserten.

Chicagofödda Patti Smith behöver ingen närmare presentation. Redan från första albumet ”Horses” från 1975 har hon fängslat fans världen över och har vunnit samt nominerats till ett flertal olika prestigefyllda priser. Hon har bland annat nominerats till fyra Grammy Awards, blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame och 2011 vann hon Polarpriset. 2017 vann Bob Dylan Nobelpriset i litteratur men kunde inte närvara, däremot var Smith på Konserthuset i Stockholm och framförde Dylans låt ”A Hard Rain’s A-Gonna Fall” från 1962.