Danska publikfavoriterna Thorbjørn Risager & The Black Tornado återvänder till Göteborg och Malmö

Danska publikfavoriterna Thorbjørn Risager & The Black Tornado återvänder till Göteborg och Malmö i vinter! Genom åren har de spelat fler än 1200 konserter i 21 länder. Den 15 december kommer de till Pustervik och dagen därpå är de tillbaka på KB.

Datum:
15/12/2022 – Göteborg, PustervikBiljetter
16/12/2022 – Malmö, KBBiljetter

En av Danmarks största musikexporter har nu tagit ett viktigt steg i sin internationella karriär. Thorbjørn Risager & The Black Tornado har skrivit på ett skivkontrakt med Provogue/Mascot Label Group som släpper höstens nya alster “Navigation Blues”, bandets trettonde platta, och deras åttonde studioalbum. Plattan innehåller bara egna låtar. Bandet har som vanligt en lång rad spelningar framför sig, i hela Nordeuropa, och nästa sommar åker de tillbaka till USA och Kanada igen.

Sedan Thorbjørn Risager först dök upp på radarn i förra sekelskiftet, när en handfull danska pubgäster upptäckte denna oslipade diamant på den köpenhamnska scenen, har hans meteorlika uppgång sällan gett honom tid att se tillbaka. Nej, denna kritikerrosade låtskrivare, unika sångare och uttrycksfulla gitarrist, och ledare av det kraftfulla bandet Black Tornado, har haft ögonen på horisonten: nästa stad, nästa konsert, nästa album. De har verkligen etablerat sig som ett internationellt band av högsta kaliber med sin starka och dynamiska scenshow och förädlade, rytmiska blues med inslag av både rock, soul, roots, americana och funk.

Sättning:
Thorbjørn Risager – sång och gitarr
Emil Balsgaard – piano och orgel
Joachim Svensmark – gitarr och backup vocals
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl – trumpet/flygel horn och backup vocals
Søren Bøjgaard – bas / synthbas / samples
Martin Seidelin – trummor och backup vocals