Succémusikalen om Noice kommer till Malmö våren 2022

OBS! SAMTLIGA FÖRESTÄLLNINGAR FLYTTAS TILL HÖSTEN 2022!

Med Robert Lillhonga som tidigare regisserade Kal P. Dal-musikalen och Charlie Gustafsson från Vår tid är nu i huvudrollen hade Noice Rockmusikalen premiär på Lilla Cirkus i Stockholm den 11 november. Den 28 januari blir det nypremiär i Malmö på Slagthuset. Det är en både humoristisk, medryckande och bitvis sorglig musikal om punkbandet från Gustavsberg som slog igenom över en natt och orsakade hysteri i folkparkerna några år under början av 1980-talet.

Charlie Gustafsson från tv-serien Vår tid är nu, gör musikaldebut i Noice Rockmusikalen och säger:
“Jag har så länge jag kan minnas drömt om att göra musikal, och att få medverka i den här originaluppsättningen känns fantastiskt. Jag hade lite koll på Noice innan men vidden av deras otroliga låtskatt och gripande historia var okänd för mig och det är med en stor ära jag tar mig an rollen som Peo Thyren. Med ett underbart gäng både på och bakom scen lever jag min dröm just nu, och längtar efter att få möta publiken i Malmö”.

Producent för rockmusikalen är Kulturbolagets Totte Lundgren, och det var den rutinerade konsertarrangören som tog första steget och frågade regissören Robert Lillhonga om han ville ta sig an regin. Senast de samarbetade var kring Kal P. Dal-musikalen, som under 2013 spelades i Malmö för över 70 000 besökare.

“Först var jag ärligt talat lite tveksam, jag är för ung för att ha växt upp med musiken. Men ju mer jag tänkte på det, desto mer tänd blev jag på idén. Och när jag började utforska låtskatten och bandets historia, så blev det uppenbart att det alla beståndsdelar som behövs för att skapa en fängslande rockmusikal fanns”, säger Robert Lillhonga och fortsätter; “Det här är ingen tribute-konsert, eller en musikal enbart för gamla Noice-fans. Det är en rockmusikal där vi dramatiserat en gripande och rolig historia och haft ynnesten att få tillgång till musik som är pop-pärlor med punkattityd”

Noice Rockmusikalen har fått lysande recensioner i Stockholm, bland annat Aftonbladet, som gav föreställningen betyget 4 av 5. ”Mycket underhållande och även ganska rörande” skrev Aftonbladets Jan-Olov Andersson och fortsatte: ”Det här kan bli säsongens överraskande musikalsuccé”.

Gruppen Noice bestod av fyra tonåringar från Gustavsberg, vars popularitet exploderade efter ett framträdande i tv-programmet Måndagsbörsen 1980. Med tiden kom Noice att bli en av den svenska musikhistoriens mest ikoniska band. Framgångarna slutade drygt 20 år senare i tragedi, när två av gruppens unga medlemmar gick bort innan de fyllt 40. Nu, drygt 40 år efter bandets genombrott, hyllas Noice med en mycket påkostad rockmusikal. I musikalen skildras gruppens första år från 1975 till december 1981.

”Det är helt galet, och otroligt stort, att det görs en musikal om oss i Noice. Tänk om vi hade vetat det när vi stod och repade i ett garage hemma i Gustavsberg i mitten av 70-talet.” säger Peo Thyrén, basist och låtskrivare i Noice.

Biljetterna släpps den 1 december klockan 10.00. Totalt görs 30 föreställningar och Malmöpremiären sker fredagen den 28 januari 2022.