Stefan Sundström återinviger KB:s scen när restriktionerna lyfts

Med ett tungt år och ett hoppfullt besked i ryggen är det åter dags för KB att öppna upp sina legendariska lokaler för alla konsertsugna! Först ut på scen ser vi tillika poeten som artisten, Stefan Sundström. Fredagen den 1 oktober möter han strålkastarljustet, men inte minst publiken, för en kväll av högkvalitativ livemusik.

Biljetter släpps i detta nu via Kulturbolaget.se.

Rakt på sak, gör något istället för att sitta still. Det är Stefan Sundström, som sedan 80-talet har hållit liv i den svenska vistraditionen. Fler gånger prisad för sin gärning, senast förra veckan när han fick ta emot ”Årets Hållbara Artist” på Grammis 2021.

Albumet ”Östan västan om stress och press” slog ner i ett nyvaket Sverige och Stefan Sundström var tillbaka i punken. Han kallar det för skivan med de glada låtarna. Kritikerna gillade vad de hörde, GAFFA delade ut toppbetyget fem stjärnor med orden ”Protestsånger mot den rådande normen… Farstas Mick Jagger, han är skränig, kaxig och agiterande rakt igenom”.

”Årets Hållbara Artist” är instiftat av Grammis-arrangören IFPI Sverige tillsammans med bolaget Oatly. Ur juryns motivering: ”Om Årets Hållbara Artist haft olika delkategorier hade Stefan Sundström antagligen kammat hem samtliga då hans engagemang innefattar hållbar hemmaodling, havstillståndet och jordens ekosystem, skogs- och jordbruksfrågor, antiflyginitiativ, hållbart turnerande, med mera, med mycket mera”

Han har en välgrundad plats i den svenska vistraditionen, Stefan Sundström. Med vardagsrealistiska, underfundiga texter har Sundström kommenterat både samhället och den lilla människan. Alltid med hjärtat på rätta stället. Stefan är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel. Och snus.

Genom hans visor och texter har vi fått möta figurerna Jan Banan, Gubben Grå och Sabina. Men vi har också fått möta oss själva och med glimten i ögat sett hur livet ibland tar sina språng.