Harpo till Malmö och Trollhättan med ”Visor & Hits”

OBS! TURNÉN ÄR INSTÄLLD!

Han är en av få artister vars superhits från 70-talet fortfarande spelas dagligen på radio. Han är aktuell i Så Mycket Bättre och släppte precis ett nytt album. I vår är det äntligen dags för en av landets största musikexporter att bege sig ut på Sverigeturné med “Visor & Hits” – en turné som sammanfattar Harpos händelserika liv och tar med publiken på en musikalisk resa genom tid och rum.

Datum:
17/2/2022 – Malmö, Slagthusets Teater
3/3/2022 – Trollhättan, Hebeteatern

Harpo slog igenom 1973 med låten ”Honolulu” och hade under 1970-talet stora hits med såsom ”Horoscope”, ”Sayonara”, ”Television” och superhiten ”Moviestar” – en låt som tog honom till kontinenten och framförallt Tyskland, där han än idag turnerar regelbundet. Där ligger världshiten fortfarande på en av de största radiostationernas topp 20-lista över de mest spelade låtarna.

”Det ska bli jättekul! Jag har alltid haft så mycket på gång i Tyskland och därför inte kunnat spela särskilt mycket i Sverige de senaste åren. Det ska bli spännande och skönt att möta svensk publik”, säger Harpo.

Under turnén kommer publiken få följa med på en färd in i Harpos liv – med berättelser om krokiga vägval från barndomen i Bandhagen till Calle Flygares teaterskola till att bli gatumusiker i Europa. Om ett grammofonkontrakt med Stickan Andersson, förlagskontrakt med Mickie Most i London, samarbete med Bengt Palmers och vänskap med Ted Gärdestad. Om att bo i en väderkvarn, att bli bonde i Halland, träna travhästar och föda upp djur. Om lyckor och olyckor, konst, musik och kärlek. Och så lite skvaller från Så Mycket Bättre.

”Sen blir det hits!” Avslutar Harpo.

Med på scen är musikerna och veterinärerna Andrew Blockley och Mikael Djupsjöbacka.