Blueslegenden John Mayall besöker Malmö på sin avskedsturné

Brittiska blueslegenden och multiinstrumentalisten John Mayall besöker Malmö en sista gång den 3 mars 2022 när han äntrar scenen på Slagthusets Teater med sin Farewell Tour!

Biljetter finns ute till försäljning nu!

John Mayall, som ofta kallas ”The Godfather of British Blues”, har en imponerande musikalisk karriär som sträcker sig över 50 år. Den engelska bluessångaren, pianisten, munspelaren, gitarristen och låtskrivaren grundade bandet John Mayall & the Bluesbreakers på 1960-talet – ett band som inkluderade många berömda bluesprofiler såsom Eric Clapton, Walter Trout och Buddy Whittington.

Vi har boogie-woogien att tacka för John Mayalls musik. Det tillsammans med uppväxtens ivriga lyssnande på jazz och blues gav inspirationen och begäret till att själv bli musiker. Trots att blues på 40 och 50-talet var ovanligt och att John kände sig som en outsider kunde han inte släppa genren och när Englands första bluesklubb öppnade i början av 60-talet blev han istället en av många anhängare inom den nya bluesboomen. Mayall har sedan dess släppt åtskilliga skivor och skolat många av de bästa engelska bluesgitaristerna genom tiderna.

När Mayall besöker Sverige i vår kommer han att vara aktuell med sin kommande skiva och med sig på scen har han Melvin Taylor (gitarr), Greg Rzab (bas) och Jay Davenport (trummor). Missa inte chansen att uppleva denna bluesikon live en sista gång!