Återförenade Hederos Hellberg besöker Malmö

OBS! KONSERTERNA ÄR INSTÄLLDA PGA NYA COVID-RESTRIKTIONER!

20 år efter senaste albumet ”Together in the Darkness”, kommer nu uppföljaren ”Tillsammans mot ljuset”. Med nytt material på svenska, inspelat på samma plats som sist, klassiska Silencestudion i Koppom, Värmland, är det äntligen dags för duon att återförenas på scener runtom i Sverige. Den 14 och 15 januari 2022 är det Malmös tur när de besöker Victoriateatern för ett par picknickkonserter!

Biljetter släpps den 4 november via Kulturbolaget.se.

Datum:
14/1/2022 – Malmö, Victoriateatern
15/1/2022 – Malmö, Victoriateatern

Mattias och Martin, bördiga från Karlstad, Värmland, spelade tillsammans i rockbandet Nymphet Noodlers. Hederos Hellberg blev en musikduo som var aktiv från början av 2000 till 2003. Duon släppte två fullängdsalbum, en EP och en liveplatta. Under tiden turnerade duon flitigt i Skandinavien men även i Europa där de också fick strålande recensioner i media. Mot slutet av 2002 bestämde sig Hederos Hellberg för att avsluta sitt samarbete och gjorde ett antal avskedsspelningar i Sverige och Norge, med en sista spelning på ett utsålt Göteborgs Konserthus i januari 2003. Sedan dess har det varit tyst från duon förutom en enda spelning på Way Out West 2008. Nu är det äntligen dags igen – missa inte!

Mattias Hellberg – sång/gitarr/munspel
En av Sveriges mesta rockgitarrister och sångare som har spelat med Håkan Hellström, Nationalteaterns Rockorkester, Stefan Sundström, Erlend Ropstad, Janove (Kaizers Orchestra), Nymphet Noodlers, The Hellacopters, The Soundtrack of our Lives, och många andra. I katalogen har han dessutom fem soloalbum.

Martin Hederos – piano/klaviatur
Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Världsturnerande rocker i The Soundtrack of our Lives, progressiv jazzpianist i en av landets största jazzexporter, Tonbruket, ett tag medlem i magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra, pianist bakom bl.a Ane Brun och Anna Ternheim, part i flertalet uppmärksammade duoprojekt med namn som Mattias Hellberg, Nino Ramsby och Sofia Karlsson. Förra året medverkade han i hyllande äventyrliga jazzkombon Hederosgruppen och projektet Osebol med Marit Kapla. Och nyss släpptes soundtracket till SVT-serien Tunna blå linjen, som Martin gjort tillsammans med Irya Gmeyner.