Äntligen premiär för rockmusikalen om Noice

Efter en lång tid av intensivt planerande och hårt arbete bakom kulisserna kan vi äntligen presentera nya datum för rockmusikalen om Noice! I ensemblen ser vi bl.a. Charlie Gustafsson från ”Vår tid är nu”, samt Charlie Grönvall. Föreställningen har premiär torsdag den 11 november på Lilla Cirkus i Stockholm!

Biljetter släpps på måndag den 13 september klockan 10.00 via Noicerockmusikal.se och Ticketmaster.se.

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början av en av svensk musikhistoriens mest ikoniska band. Med debutalbumet ”Tonårsdrömmar” 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets populäritet med en dramatisk resa till följd. Nu, 40 år efter bandets genomslag, är det dags att hylla Noice med storslagen rockmusikal på Cirkus.

Historien om Noice är fängslande, dramatisk, inspirerande och tragisk på en och samma gång. Med popidolstatus var de älskade av många samtidigt som andra har missförstått dem som ett pojkband. I själva verket skrev de alla låtar själva och hade stor integritet. Det är denna fantastiska musikskatt som står i fokus när kampen mellan mörk och ljus energi skildras på scen. Storyn kommer fokusera på Noice första år mellan 1975 till december 1981.

Bakom musikalen står; producenten Totte Lundgren, konsertarrangören som har i fler decennier drivit rockklubben KB (Kulturbolaget) och var även med som producent för ”Kal P Dal – En rockmusikal”. Regissören och manusförfattaren Robert Lillhonga som också regisserade bland annat rockmusikalen ”Kal P Dal – En rockmusikal” och filmen ”Hata Göteborg”. Musical director Anders Hansson har arbetat i Sverige och internationellt som producent och låtskrivare med allt från Agnes, Jerry Williams, Alcazar, Lena Philipsson, Secret Service, Magnus Uggla, Orup till Cher. Han träffade Noice på skivbolaget SONET 1980, och jobbade senare med Hasse Carlssons solo-album.

Skådespelarna som kommer gestalta bandmedlemmarna är: Charlie Gustafsson, Charlie Grönvall, Einar-Hugo Strömberg, Jakob Wallgård, Isac Aspberg, Andreas Palm samt Fredrik Lexfors som bland annat spelar Ola Håkansson.

”Då jag är född 1977, var jag lite för ung för att bli ett naturligt Noice-fan och hade ingen naturlig koppling till Noice när jag fick frågan om att både skriva manus och regissera en musikal om bandet. Men jag gav det en chans och blev väldigt tagen både av Noice musik och dess historia.” – Robert Lillhonga, regissör

Noice historia behöver inte skrivas om. Den är så stark och unik i sig själv. Den största utmaningen är att välja mellan allt som kan berättas. Låtarna är som skapade för en rockmusikal med texter som talade till en hel ungdomsgeneration för 40-år sedan och som kommer tala till en ny nu.

Under de senaste åren har flera böcker om Noice skrivits. 2020 visade SVT sin dokumentär om gruppen, som man fortfarande kan se på SVT Play. En utställning om Noice öppnades upp sommaren 2021 i Gamla Stan i Stockholm och nu äntligen blir det rockmusikal om Noice på Lilla Cirkus i Stockholm med premiär den 11 november i år!