Skånska musiker hyllar Dylan på KB

En av vår tids främsta textförfattare och låtskrivare hyllas av Skånes främsta musiker, live för hela världen att ta del av! Den 6 juni besöker Mikael, Thomas & Naomi Wiehe, Lars ”Ferne” Fernebring, Andi Almquist, Richard Lindgren och Grand Jubilee KB för en livestreamad hyllningskonsert till den Nobel-prisade legendaren Bob Dylan!

”Det är en hård tid vi lever i, med hotet från det dödliga coronaviruset hängande som ett Damoklessvärd över våra huvuden. Alla har vi drabbats på olika sätt, från oro och isolering till sjukdom och död. En sak har vi dock gemensamt; coronapandemin har skapat ett hål i våra hjärtan. Saknaden efter barn, barnbarn, vänner och bekanta, kolleger och arbetskamrater har fått hålet att vidgas och för varje dag växa sig allt större. För oss artister och musikanter har tomrummet dessutom vuxit genom avsaknaden av kontakt med den publik som gett oss så mycket kärlek och som vi själva har kommit att älska och bli beroende av. Abstinens är ett deprimerande tillstånd! Så, vad kan vi göra? Vi kan som sjungande och spelande konstnärer fylla – åtminstone delvis – hålet i våra hjärtan med sång och musik! Och det tänker vi göra från scenen på KB den 6 juni kl. 21:00. Vi hoppas att detta kan skänka tröst till er där hemma och att det kan fylla hålet även i era hjärtan.” – Mikael Wiehe

Konserten kommer sändas via Facebook och YouTube. Donationer mottas med öppna armar via Swish och i form av stödbiljetter och stöttar lokala kulturaktörer genom att fördelas mellan artisterna, KB och film-teamet.

Konserten presenteras av Dr. Rock & Kulturbolaget i samarbete med United Stage Artist, Tune AB och Hippmedia.