New Model Army till Sverige med sin jubileumsturné

Brittiska New Model Army firar 40 år och ger sig ut på en omfattande jubileumsturné med en tre timmar lång show och låtar från hela karriären. I oktober 2022 kommer turnén till Sverige för stopp i både Malmö och Stockholm!

Datum:
20/10/2022 – Malmö, KBBiljetter
21/10/2022 – Stockholm, SlaktkyrkanBiljetter

New Model Army bildades i Bradford 1980 och inspirerades av Northern Soul, punkrock och den tidens eldiga stämning. Sedan dess har de haft en lång, kreativ och händelserik resa. De har varit massivt inflytelserika i ”post-punk”, ”folk-rock”, ”politisk-rock”, ”goth”, ”metal” och alla typer av musikaliska subkulturer, men de har bestämt vägrat att tillhöra någon genre eller stil som skulle begränsa dem.

Trots det har bandet fortfarande miljontals albumförsäljningar, lockat några av de största producenterna och har byggt upp en nästan religiös hängivenhet bland fans. Allt utan att göra en enda konstnärlig eller kommersiell kompromiss.

Med förra årets släpp ”Here Here”, inspelat på den lilla norska ön Giske med bakgrund av hav, berg och aktuella händelser som sveper över världen, fick bandet några av sina bästa topplisteplaceringar och recensioner någonsin.

Nu tittar New Model Army för ovanlighetens skull tillbaka på sin långa karriär och sin enorma katalog för att markera sitt 40-årsjubileum.

Detta är ett anmärkningsvärt band – lika hungrigt och fokuserat som alltid, med en ständigt förnyande publik och omättlig kreativ ambition.

Information om flytten:
På grund av rådande omständigheter med anledning av coronaviruset har New Model Army bestämt sig att flytta fram 2020:s jubileumsturné ytterligare till 2022. Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.