Australiensiska Karnivool till Sverige

Karnivool är det australiensiska rock- och metal-bandet som snabbt blivit ett världsband sedan debuten ”Thermata” från 2005. Albumen ”Sound Awake” (2009) och ”Asymmetry” (2013) har cementerat bandets status. Med ny musik på gång ska Karnivool nu ta över Europa med stopp i både Göteborg och Malmö maj 2022!

Datum 2021:
10/5/2022 – Göteborg, ValandBiljetter
11/5/2022 – Malmö, KBBiljetter

Titelspåret ”Themata” från skivan med samma namn lär få ha missat, liksom låtarna ”New Day” och ”We Are”. Det är tre av många låtar från Perth-bandets låtskatt som gjort att Karnivool gjort sig ett namn långt utanför Australien. Med turnéer i Europa, USA, i hemlandet och spelningar i Indien (där en konsert för 10 000 åskådare i Mumbai sticker ut!) är Karnivool nu ett globalt fenomen.

Ledda av sångaren Ian Kelly med sin karakteristiska röst gör bandet progressiv och nyskapande rock som är en frisk fläkt i rock- och metalvärlden. Gitarristen Drew Goddard har till exempel beskrivit dagens musik så här: ”even heavy progressive music to me is losing a lot of the human characteristics, gridlocking everything and cutting out all the air between the guitar, the strums, and all that”.

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har Karnivool bestämt att flytta fram sin Europaturné till våren 2022. Håll i din biljett! Den gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kontakta respektive biljettleverantörs kundservice för återköp, dock senast den 14 maj 2021. Efter detta datum beviljas inga fler återköp.