40-årsjubilerande Laibach återvänder till Göteborg

Pionjärerna Laibach är tillbaka med nytt material och återvänder 2023 till Göteborg med sin turné ’Love is Still Alive’!

Den slovenska gruppen Laibach grundades i industristaden Trbovlje, samma år som dåvarande Jugoslaviens ledare Tito dog. Bandet har genomgående motsatt sig etiketter av alla slag, vare sig ”industrial”, rock eller techno; de vill få lyssnaren att tänka, dansa och marschera till samma musik. Laibach är det mest internationellt hyllade bandet från ex-kommunistländerna i Centraleuropa och ett av de mest gåtfulla, profetiska och autentiska i världen.

2015 skrev de historia då de som första västerländska rockband någonsin uppträdde i Nordkorea. Extraordinära tolkningar av låtar från världsberömda ”Sound of Music”-musikalen som spelades för nordkoreanska partieliten. I år kan Laibach stoltsera med 40-årsjubileum som de uppmärksammat med boxen ”Revisited”, vilken bland annat innehåller debutplattan i nya versioner samt ett live-album som spelades in 2012 i Velenje Coal Mines, 200 meter under jord.

Låten ‘Love is Still Alive’ skapades för sci fi-komedin ”Iron Sky – The Coming Race”. En apokalyptisk vision av jordens undergång, med endast ett litet antal människor som överlever och kryssar runt universum i sikte mot Mars.

Nästa år släpper Laibach nytt album, musik skapad för musikalen ”Wir sind das Volk” (We Are The People), baserad på texter av den kända tyska författaren och poeten Heiner Müller. Laibach kommer att framföra ett urval av låtar från denna musikal på kommande turné. Vi kan dessutom förvänta oss några andra överraskningar i konsertprogrammet, men du kan också vara säker på att det blir många godbitar från deras stora katalog.

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har det bestämts att flytta fram Laibachs Europaturné ytterligare till 2023. Spelningen på Pustervik i Göteborg kommer nu att äga rum den 26 januari 2023.

Håll i din biljett! Biljetter till de tidigare datumen på både Brewhouse och Pustervik gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kontakta Ticksters kundservice för återköp, dock senast den 7 februari 2022. Efter detta datum återköps inga biljetter.

Observera att spelningen har tidigare flyttats från Brewhouse till Pustervik.