Walter Trout återvänder till Göteborg i sommar

OBS! KONSERTEN ÄR INSTÄLLD!

Bluesgitarristen och legendaren Walter Trout återvänder till Göteborg nästa sommar! Den 4 juni ser vi honom med band på Valands scen.

Biljetter släpps på fredag den 8 november klockan 10.00.

Walter Trout har ett hjärta som slår för den moderna bluesrockscenen. Han är respekterad av det gamla gardet, vördad av det yngre och avgudad av sina fans. Efter fem decennier i branschen är Trout en talismanfigur och en del av det lim som håller samman bluesgemenskapen.

New Jersey-födde bluesrockaren Walter Trout stod i rampljuset långt innan hans egna debut kom. Som den makalösa gitarrist han är spelade han gitarr tillsammans med artister som John Lee Hooker, Big Mama Thornton och Joe Tex. Under 80-talet spelade han dessutom i gruppen Canned Heat, men det var efter ett inhopp för en sjuk John Mayall som Trout egentligen upptäcktes. 1990 kom hans egna LP-debut och sedan dess har det rullat på.

Trout är en konstnär med stark vision och talang, vilket han inte minst visar på succéalbumet ”Survivor Blues”, som släpptes i början av 2019. Alstret är en coverskiva med obskyra pärlor inom genren. Han har ett personligt förhållande till varje låt han framför, och med tanke på urvalet kunde det lika gärna vara originalinspelningar av Walter Trout. Han har dammat av ett dussin låtar och med sin egna touch har han skapat ett helgjutet verk och väcker även liv i ett artistgalleri som annars riskerat tyna bort i anonymitet.

Line up:
Walter Trout – Guitar / Vocals
Teddy ”ZigZag” Andreadis – Hammond B3 /Keys/ Vocals
Johnny Griparic – Bass / Vocals
Michael Leasure – Drums / Vocals
Andrew Elt – Guitar / Vocals