Sting kommer till Göteborg!

Nu står det klart att Sting återvänder till Europa under turnétiteln ”My Songs” sommaren 2022 för ett antal konserter och festivaluppträdanden! Däribland ett stopp i Sverige på Trädgårdsföreningen i Göteborg den 21 juni 2022.

Kompositören, låtskrivaren, skådespelaren, författaren och aktivisten Sting föddes i Newcastle i England innan han flyttade till London 1977 för att bilda The Police med Stewart Copeland och Andy Summers. Bandet släppte fem studioalbum, belönades med sex GRAMMY Awards®, två Brits och togs in i The Rock and Roll Hall of Fame 2003.

Som en av världens mest distinkta soloartister har Sting fått en till synes oberäknelig mängd priser och utmärkelser för sin musik och har under sin otroliga karriär sålt närmare 100 miljoner album totalt med The Police och som soloartist.

Den 24 maj släpptes ett nytt album med titeln “My Songs”, som innehåller samtida tolkningar av hans mest berömda hits, följt av en världsturné med samma namn. Stings ”My Songs” World Tour är en dynamisk show med hans mest älskade låtar som sträcker sig över den 17-faldigt GRAMMY Award®-belönade artistens produktiva karriär med The Police och som soloartist.

Specialutgåvan av Stings kritikerrosade album “My Songs” släpptes 8 november och innehåller en bonus-CD med nya liveinspelningar från My Songs World Tour. Samtidigt släpptes ett digitalt album med titeln “My Songs:Live” som innehåller 11 nya liveinspelningar som också fångats längs My Songs World Tour.

Turnén har lovordats med citat som “masterful performance from start to finish,” att konserten “takes fans on a musical journey through time,” med “hits like ‘Fields of Gold’, ‘Shape of my Heart’, ‘Roxanne’ and ‘Demolition Man’ punctuating an unforgettable show.” Fansen kan också räkna med att få höra “Englishman In New York,” “Every Breath You Take,” “Roxanne,” “Message In A Bottle” och många fler!

Sting ackompanjeras av ett liveband bestående av Dominic Miller (gitarr), Josh Freese (trummor), Rufus Miller (gitarr), Kevon Webster (keyboard), Shane Sager (munspel) samt Melissa Musique och Gene Noble (kör).

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har det bestämts att flytta fram Stings ”My Songs”-turné ytterligare. Konserten på Trädgårdsföreningen i Göteborg kommer nu att äga rum den 21 juni 2022. Håll i din biljett! Biljetter till både den 2020-06-21 och 2021-06-18 gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. För eventuella biljettfrågor vänligen kontakta customersupport@livenation.se.